AbuSimbul_Presentation - Copy-04.png

ABU SIMBEL: NET ZERO VISITOR CENTER

Located in the South of Egypt, next to the temple of Abu Simbel, this visitor center capitalizes on the site‘s potentials to achieve a reduced energy load. The temple constructed in 1264 BC is a very
significant monument that rests on a large stone mound. Many challenges are faced in this region, where high summer temperatures result in high cooling
loads. Our evidence-based design strategies
focused on ways to maximize solar intake in colder months while minimizing overheating in the summer. Energy, Daylighting and Ventilation Simulations were all part of the design process.

Project Team: Nada Tarkhan, Elnaz Tafrihi, Aman Singhvi, Juan Yactayo

AbuSimbul_Presentation - Copy-23.png
AbuSimbul_Presentation - Copy-43.png
AbuSimbul_Presentation - Copy-34.png